Bij Callsolution staat persoonlijke groei hoog op de agenda. We hebben een diepgeworteld geloof in het potentieel van onze medewerkers en doen er alles aan om hen te omringen met een overvloed aan kansen om te floreren binnen onze organisatie.

Daarom hebben we de Masterclass in het leven geroepen, zodat ambitieuze mensen kunnen doorgroeien naar de volgende stap. Yim heeft de Masterclass succesvol doorlopen en deelt zijn inzichten:

“Ik heb me volledig gericht op het leiden van een team en het beheren van de verantwoordelijkheden die bij een vestigingsmanager horen. Ik heb geleerd dat als ik een vestigingsmanager wil worden, ik alles moet benaderen alsof het mijn eigen bedrijf is. Als vestigingsmanager draag je de volledige verantwoordelijkheid voor wat er op kantoor gebeurt. Het is van cruciaal belang om een goede structuur te handhaven, bijvoorbeeld met betrekking tot terugbelafspraken en de takenverdeling op kantoor. Communicatie speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Als de communicatie binnen het managementteam niet goed verloopt, valt het kantoor uit elkaar, wordt het moeilijk om grip te houden, bijvoorbeeld bij overnames en ervoor te zorgen dat elke medewerker goed wordt begeleid.

Een belangrijke les die ik heb geleerd, is dat je soms een stapje terug moet doen en een helicopterview moet aannemen om effectieve communicatie te waarborgen en de juiste mensen goed aan te sturen, terwijl je het overzicht in de groep behoudt. Enkele andere belangrijke aspecten zijn altijd positief blijven en lachen. Als het managementteam niet lacht, hoe kun je dan verwachten dat de medewerkers dat wel doen? Laat altijd het goede voorbeeld zien, want anderen zullen dat voorbeeld volgen, zoals het gezegde “Monkey see, monkey do” aangeeft.

Bovendien heb ik tijdens vergaderingen sterk ingezien dat de principes die we in de dagelijkse werkzaamheden toepassen, zoals een goede intonatie en kwalificatie, ook van toepassing zijn op vergaderingen. Het is van essentieel belang om vergaderingen interactief te houden om de medewerkers alert te houden en ervoor te zorgen dat ze opletten. Ik heb mezelf sterk proberen te verbeteren op het gebied van vergaderingen. Ik heb ingezien dat een goede voorbereiding en een heldere structuur me veel rust geven om een goede vergadering te leiden en de juiste spanning op te bouwen voor enthousiaste en gemotiveerde medewerkers.

Lichaamstaal is ook van groot belang tijdens vergaderingen. Op sommige momenten moet je natuurlijk zelfverzekerdheid uitstralen, terwijl je op andere momenten juist een open houding moet aannemen, zodat medewerkers zich vrij voelen om hun gedachten te delen. Wat de bootcamp mij echt heeft geleerd, is dat communicatie het belangrijkste is en iets waar ik ook sterk in ben verbeterd. Daarnaast heb ik geleerd om een beter overzicht te behouden op kantoor door een helicopterview aan te nemen en af en toe een stapje terug te doen.”

Wil jij ook het best uit jezelf halen en samen groeien? Meld je dan nu aan: https://jobninobv.recruitee.com/