We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: die zenuwen die opspelen voordat je een belangrijk telefoontje moet plegen. Maar wist je dat veel mensen dit bij elk telefoontje hebben en dat er een naam voor is? Het heet “belangst” – een mix van belangrijke oproepen en angst. In dit blog gaan we dieper in op belangst, ontdekken waarom jongeren er vooral last van hebben, en vertellen we je hoe jongeren bij Callsolution van hun belangst afkomen én ook nog eens elke maand lekker verdienen.

Wat is belangst?

Belangst is een soort stress die ontstaat wanneer je het gevoel hebt dat je belangrijke telefoontjes moet plegen of beantwoorden. Het kan je het zweet in de handpalmen bezorgen, je hart sneller laten kloppen en je woorden laten stotteren als een oude vinylplaat. Het is alsof die telefoon in je hand verandert in een angstaanjagend monster! Maar weet je wat? Je bent niet alleen. Belangst is een gedeelde ervaring onder velen.

Hoeveel mensen hebben belangst?

Een exacte telling van de belangst-lijders hebben we niet, maar geloof ons, je bent niet alleen in deze angstaanjagende wereld van telefoongesprekken. Met de opkomst van digitale communicatie zijn telefoongesprekken een beetje naar de achtergrond geduwd. We appen, swipen en scrollen erop los, en dat kan ons wat onwennig maken als we ineens een belangrijk gesprek moeten voeren. Dus maak je geen zorgen, er zijn meer zielsverwanten dan je denkt!

Waarom hebben vooral jongeren belangst?

Ach, jongeren van tegenwoordig… ze zijn opgegroeid in een wereld waarin telefoongesprekken vervangen zijn door emoji’s en memes. Het is geen verrassing dat ze soms een beetje onzeker worden wanneer ze die telefoon moeten oppakken en een professioneel gesprek moeten voeren. Maar weet je, het is niet hun schuld! De tijden zijn veranderd en belangst is gewoon een bijproduct van deze moderne digitale wereld.

Maar hoe kom je van belangst af?

We weten nu waar die belangst vandaan komt, maar hoe kom je er nu vanaf?

Hier zijn een paar tips om je te helpen:

  • Blootstelling: Stap voor stap, beetje bij beetje. Oefen met het voeren van telefoongesprekken en je zult zien dat het steeds makkelijker wordt. Hoe meer je het doet, hoe minder eng het zal zijn.
  • Adem in, adem uit: Haal diep adem voordat je de telefoon oppakt. Rustig blijven en ontspannen helpt je om helder te denken en je angst onder controle te houden.
  • Callsolution: En hier komt onze redder in nood, al zeggen we het zelf! Bij Callsolution kun je aan de slag als Sales Adviseur,compleet met begeleiding en training om je te helpen belangst te overwinnen. Je leert de kneepjes van het vak en voordat je het weet, zul je die telefoon beheersen als een ware beller-superheld!

Bij Callsolution kom je terecht in een ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien en bloeien. Met uitgebreide training en begeleiding zul je binnen de kortste keren die telefoon beantwoorden met een glimlach op je gezicht. En het beste deel? Je zult die angstaanjagende belangst verslaan en elke maand goed verdienen. Ka-ching!

Conclusie:

Belangst is echt, maar het kan worden verslagen. Laat die telefoonmonsters je niet langer bang maken. Met de juiste training, begeleiding en een beetje durf kun je je belangst overwinnen en de telefoon oppakken met vertrouwen. En hey, Callsolution is er om je te helpen die belangst te verslaan en tegelijkertijd wat cash in je zak te steken. Dus zeg vaarwel tegen belangst en hallo tegen een geweldige carrière!